Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo uniwersalny sos o aksamitnej konsystencji. Jego zastosowanie może być wszechstronne. Pasuje zarówno do kasz, ziemniaków, makaronów czy duszonych i pieczonych mięs. W smaku bardzo delikatny, a jego przyrządzenie jest proste i szybkie.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1812
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1812
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Umyte i osuszone pieczarki podsmażamy na dobrze rozgrzanym oleju, potrząsając często patelnią, aby się jednakowo zrumieniły. Przekładamy do rondla, przykrywamy pokrywką i na małym ogniu dusimy 5 minut.
Na patelni w której smażyły się pieczarki, szklimy pokrojoną w kostkę cebulę. Kiedy cebula zmięknie przekładamy ja do rondla z pieczarkami, dodajemy masło i jeszcze 5 minut dusimy razem.
Mąkę rozprowadzamy mlekiem, tak, aby nie było grudek, łączymy ze śmietaną, lekko spieniamy trzepaczką i wylewamy na pieczarki.Solimy i pieprzymy do smaku.Trzymamy na ogniu nie więcej jak 3 minuty. Podajemy gorący. Nie zaleca się ponownego podgrzewania.