Sos pieczarkowy

Sos pieczarkowy
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Steve
Sos pieczarkowy - niby nic, ale gdy przyrządzi się go z dodatkiem serka topionego i kremówki...wtedy smakuje wyjątkowo!

Składniki

  • pieczarki 350 g
  • serek topiony śmietankowy 100 g
  • śmietana 30 % 200 ml
  • olej rzepakowy 1/2 łyżeczki
  • kucharek do smaku
  • bazylia do smaku

Przygotowanie

  1. Pieczarki umyć, pokroić i usmażyć na oleju, doprawić do smaku. Następnie dodać serek topiony i mieszać aż się rozpuści. Na koniec dodać kremówkę i zagotować. Sos ma bardzo delikatny smak i nawet moje niejadki go jedzą... :)

Składniki
  • pieczarki 350 g
  • serek topiony śmietankowy 100 g
  • śmietana 30 % 200 ml
  • olej rzepakowy 1/2 łyżeczki
  • kucharek do smaku
  • bazylia do smaku
Składniki