Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Różnego rodzaju sosy są nieodzownym dodatkiem do dań. Czasami, to sos robi wielką różnicę w podanym daniu. Dzisiaj właśnie przedstawiam taki sos, który może zmienić całkowicie nasze danie. Zmienić, nawet te, które nam się nie udało.
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 128
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 286
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 126
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 13888
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 128
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 286
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 126
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 13888
Składniki
Do garnka wlewamy 500 ml wody dodajemy część kurczaka i gotujemy. Pieczarki i cebulę obieramy i kroimy w plasterki lub kostkę . Do udka dodajemy pocięte pieczarki i cebulę sól, pieprz i majranek i gotujemy do miękkości.
Jak wszystko jest już miękkie wyjmujemy mięso, a resztę zostawiamy do wystygnięcia.
Całość miksujemy, tak by nie było żadnych grudek.
Do miski nakładamy jogurt i dodajemy kilka łyżek zmiksowanego płynu mieszając. Nie dopuszczamy by powstały grudki. Do całości dodajemy przygotowany jogurt mieszamy z resztą sosu i podgrzewamy mieszając.
Przygotowany sos nalewamy do sosjerki i tak mamy to, o co nam chodziło. Smacznego,