Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitny sos, idealny do gołąbków.
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 461
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 113
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 461
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 113
Składniki
Papryki wkładamy do pieczeniowego rękawa. Zapiekamy 45 min w 190°C z termoobiegiem. Studzimy, usuwamy skórkę i gniazda nasienne, „wodę” przecedzamy. Na maśle podsmażamy mąkę, dodajemy passatę, papryki, dokładnie mieszamy. Studzimy, blendujemy. Ponownie wstawiamy na palnik, dodając bulion, zagotowujemy. Do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem.