Sos miodowo-musztardowy

Sos miodowo-musztardowy
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: oldfork
W tym sosie zakochana jestem od dawna. Pomysł zaczerpnęłam z jakiegoś telewizyjnego programu kulinarnego i zagościł w mojej kuchni na stałe. Jest tak aromatyczny że wystarczy trochę liści świeżego szpinaku, kilka pomidorków koktajlowych i pyszna sałatka gotowa. Oczywiście pasuje nie tylko do szpinaku, idealnie sprawdzi się w towarzystwie np. sałaty lodowej.

Przygotowanie

  1. Składniki wymieszać.

Komentarze do przepisu (2)

konhambos 04 czerwca 2014
jeden z moich ulubionych sosów, pyszny
drNowak 24 stycznia 2019
Super. Ja do tego sosu używam tylko musztardy sarepskiej (z Pegaza) i miodu wielokwiatowego lub rzepakowego.... Czytaj całość »
Super. Ja do tego sosu używam tylko musztardy sarepskiej (z Pegaza) i miodu wielokwiatowego lub rzepakowego. Proporcja 1:1. Prosty i szybki. Najlepiej oczywiście smakuje z daniami z grilla:)
Składniki