Sos meksykański

Sos meksykański
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
Ten sos jest uniwersalny, można go używać zarówno na zimno jak i na gorąco, jako keczup, a także jako dodatek do różnych sosów.

Składniki

Przygotowanie

  1. Oczyszczone i pokrojone warzywa przekręcić przez maszynkę z drobnym sitkiem, przełożyć do garnka teflonowego. Dodać resztę składników, dokładnie wymieszać. Gotować ok. 30 minut. Złożyć do słoików, pasteryzować 15 minut.

  2. Oczyszczone i pokrojone warzywa przekręcić przez maszynkę z drobnym sitkiem, przełożyć do garnka teflonowego. Dodać resztę składników, dokładnie wymieszać. Gotować ok. 30 minut. Złożyć do słoików, pasteryzować 15 minut.

Komentarze do przepisu (4)

trele-morele 07 września 2010
Sos jest pyszny, nawet sam na gorąco do makaronu. Polecam !!
annawk 21 marca 2011
od jakiegoś czasu szukałam tego typu sosu, zostanie zrobbiony jesienią gdy warzywa są najtańsze - w... Czytaj całość »
od jakiegoś czasu szukałam tego typu sosu, zostanie zrobbiony jesienią gdy warzywa są najtańsze - w duuuuużych ilościach
nana 05 lipca 2011
Bardzo precyzyjne podanie skladnikow, co bardzo ulatwia wypraktykowanie przepisu........zwiezle i dokladnie..
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki