Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj chciałam podzielić się z Wami bardzo prostym do przygotowania sosem z kurek. Można go przygotować ze świeżych jak i z mrożonych kurek. Sosik doprawiony śmietaną i koperkiem wychodzi pyszny . Polecam
patelnia, sitko, nóż, łyżka,
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 107
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 107
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Składniki
Kurki dokładnie oczyścić i opłukać na sitku. Duże przekroić na pół, mniejsze zostawić w całości. Na patelni rozpuścić masło klarowne , dodać obraną pokrojoną w kostkę cebulę oraz posiekany drobno czosnek podsmażać do zeszklenia co jakiś czas mieszając, po czym dodać przygotowane kurki, podsmażać około 8 - 10 minut , doprawić pieprzem i solą do smaku. Wlać śmietanę i doprowadzić do zagotowania , dodać kurkumę chwilkę pogotować, wyłączyć i na koniec dodać posiekany koperek. Smacznego Rada; Jeżeli chcielibyśmy więcej sosu , albo sos wyszedł by z gęsty można dolać bulionu i zagęścić mąką wymieszaną w wodzie też będzie smaczny.
Sosik gotowy do podania.