Sos jogurtowo-koperkowo-serowy

Przepis dnia 2008-05-15
Sos jogurtowo-koperkowo-serowy
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: biurwa
Znakomity sos do mięs, ryb, potraw z grilla, ziemniaków pieczonych i nie tylko.

Składniki

Przygotowanie

  1. Mieszamy jogurt z serem, przyprawą Tzatzyki i posiekanym koperkiem, tak by nie było grudek, można dodać trochę maślanki lub śmietany jeżeli chcemy by sos był rzadszy. Idealnie pasuje do ryb i potraw z grilla, mięs, oraz ziemniaków pieczonych.

Komentarze do przepisu (3)

biurwa 14 maja 2008
To taka przyprawa do robienia sosu, ma taki specyficzny czosnkowy posmak.
biurwa 16 maja 2008
No tak, ale wtedy masz sos Tzatzyki, a chodzi o to żeby dominującym smakiem był koperek, a nie czosnek.
annmarii 17 lipca 2008
najlepsza przyprawa do Tzatzyki jest Prymat, do tego sosu też super :)
Składniki
Składniki