Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny sos, który przygotowałam na wieczerzę wigilijną, do kopytek. Równie dobrze smakuje z innymi kluskami, z ziemniakami, z makaronem. Nadaje się do pasztetu, pieczeni - jednym słowem - idealny świąteczny sos.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 724
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 86
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 724
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 86
Składniki
Na maśle podsmaż na złoto cebulkę. Dodaj mąkę i mieszając podsmaż ją trochę – tak, by straciła surowy posmak. Do zasmażki dodawaj po trochu zimny wywar grzybowy, mieszając intensywnie – aby nie zrobiły się grudki. Po wlaniu całego wywaru zagotuj sos i utrzymuj w stanie lekkiego wrzenia przez 2-3 minuty. Dodaj do smaku sól, pieprz i ewentualnie odrobinę cukru. Na koniec dodaj posiekane grzybki. Podgrzej porządnie przed podaniem (bo sos możesz przygotować już dzień wcześniej).