Sos grillowy

Sos grillowy
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Ożywi każde mięsne grillowane danie.

Przygotowanie

  1. Sos ma być kwaśny, czosnkowy, ostry i aromatyzowany owocami. Najlepiej sprawdzi się do tego galaretka porzeczkowa, powidła śliwkowe lub dżem brzoskwiniowy, ale domowe wyroby bo sklepowe to sam cukier.
    Do sosu pomidorowego dodałam galaretkę, chlust octu balsamicznego, czosnek, chili i sól i szczypior. Gotowe!

  2. Świetnie podkreśla smak grillowanych potraw.

  3. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (22)

Nevermore 16 maja
No powiem Ci, że jestem trochę zaskoczony hehehe, bo tak patrząc na fotę na głównej, to mi to jakąś... Czytaj całość »
No powiem Ci, że jestem trochę zaskoczony hehehe, bo tak patrząc na fotę na głównej, to mi to jakąś wątróbkę przypominało :D
Jak to człowiek wzrok zawodzi ;p
Fajny sosik, na pewno skorzystam :)
Świetny przepis!
kuchmariola63 17 maja
Ciekawy skład tego sosu. Musi być smaczny :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki