sos do spaghetti

sos do spaghetti
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: zanet184
Najlepszy sos do spaghetti domowej roboty.

Składniki

  • cebula, 5szt
  • szynka, 0,5kg
  • Papryka czerwona, 3szt
  • pomidory z puszki bez skóry lub przecier pomidorowy, 1, 2 słoiki
  • sól, pieprz
  • papryka słodka i ostra w proszku
  • curry w proszku
  • masło lub margaryna

Przygotowanie

  1. Cebule, szynkę i paprykę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na maśle lub margarynie na mały ogniu przez ok 10-12min.Następnie dodać do nich pomidory lub przecier. Starannie mieszając całość przez 5-7min dodawać przyprawy do smaku. Gdy sos już gotowy polewać nim spaghetti. SMACZNEGO!!!

Komentarze do przepisu (1)

sylvier 30 lipca 2008
Hmm łatwe i szybkie. Chyba wypróbuję...nie będę musiała kupować:)
Składniki
  • cebula, 5szt
  • szynka, 0,5kg
  • Papryka czerwona, 3szt
  • pomidory z puszki bez skóry lub przecier pomidorowy, 1, 2 słoiki
  • sól, pieprz
  • papryka słodka i ostra w proszku
  • curry w proszku
  • masło lub margaryna
Składniki