Sos do potraw z grilla

Przepis dnia 2008-06-19
Sos do potraw z grilla
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: wellina
Sos do mięsa i sałatek

Składniki

  • świeży ogórek, 1 mały
  • czosnek, 2 ząbki
  • Miód, 1 łyżeczka
  • musztarda francuska gruboziarnista, 1 łyżeczka
  • majonez, 3 łyżki
  • jogurt naturalny /najlepszy jest grecki/, 1 szklanka
  • rozmaryn suszony, 1 łyżeczka
  • sól, pieprz, do smaku

Przygotowanie

  1. obranego ze skórki ogórka ścieramy na grubej tarce, wciskamy czosnek, dodajemy miód, musztardę, majonez i jogurt oraz przyprawy. Wszystko dobrze mieszamy. Podajemy do mięs z grilla, sos doskonale uzupełnia też sałatki...

Komentarze do przepisu (8)

colbi111 17 kwietnia 2009
Super!! tylko moim zdaniem trzeba spełnić dwa warunki: żeby miodu było tyle co musztardy, a po drugie żeby... Czytaj całość »
Super!! tylko moim zdaniem trzeba spełnić dwa warunki: żeby miodu było tyle co musztardy, a po drugie żeby musztardy było tyle co miodu.
helcia 04 czerwca 2009
Robiłam bardzo podobny-bez musztardy i rozmarynu-a dzięki tym składnikom jest pyyyyyyyyyyszny!Dzięki:)
wojtek1 03 maja 2010
Trochę przefajnowany ten przepis! :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • świeży ogórek, 1 mały
  • czosnek, 2 ząbki
  • Miód, 1 łyżeczka
  • musztarda francuska gruboziarnista, 1 łyżeczka
  • majonez, 3 łyżki
  • jogurt naturalny /najlepszy jest grecki/, 1 szklanka
  • rozmaryn suszony, 1 łyżeczka
  • sól, pieprz, do smaku
Składniki