Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten sos jest kluczowy w uzyskaniu niepowtarzalnego smaku dania skomponowanego z natto, ryżu, i siekanego szczypiorku.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 32
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 32
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Składniki
W małym rondelku mieszając doprowadzić sake, cukier i wodę do wrzenia i gotować na średnim ogniu przez minutę. Następnie dodać sos sojowy, proszek Hondashi, ocet ryżowy i mirin. Wszystko porządnie rozmieszać i doprowadzić sos do zagotowania, a następnie wystudzić. Sos dodaje się do sfermentowanej soi natto i ryżu posypanych siekanym szczypiorkiem. Można przygotować większą ilość sosu i przechowywać go w lodówce w szklanym zamkniętym słoiku.