Sos do mięsa

Sos do mięsa
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: figg
Inny niż wszystkie i choć może zdziwić dodatek jednego składnika wbrew pozorom smakuje bardzo dobrze.

Składniki

  • Majonez 5łyżek
  • Keczup 2łyżki
  • Curry 2łyżki
  • Dżem porzeczkowy 2łyżki
  • Czosnek 2 - 4 ząbki

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki mieszamy dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i curry. Dokładnie mieszamy.
    Jeżeli ktoś lubi może dodać keczup pikantny. Ja używam łagodny z Pudliszek. Dżem najlepiej starać się kupić bez całych owoców, jednak ja ostatnio dodałam z kawałkami porzeczek i smakowało mi równie dobrze.

Komentarze do przepisu (8)

Ewaaa 08 stycznia 2014
bardzo mnie zaintrygował ten sosik, Kasiu, do jakiego mięska najbardziej go polecasz?
gogusia 08 stycznia 2014
fajny :) ja lubię takie sosiki (z owockami)
pozdrowionka:)))
Konto usunięte 08 stycznia 2014
A curry to w proszku czy pasta ?
Zapowiada się znakomicie, muszę zrobić, ale napisz jakie curry :))
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Majonez 5łyżek
  • Keczup 2łyżki
  • Curry 2łyżki
  • Dżem porzeczkowy 2łyżki
  • Czosnek 2 - 4 ząbki
Składniki