Sos do mięs

Sos do mięs
> > 6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Świetny sos na bazie majonezu z warzywami konserwowymi. Świetnie sprawdzi się do mięs pieczonych i z grilla.

Składniki

  • Majonez - 100g
  • Jogurt naturalny - 100g
  • Ogórki kiszone - 2szt
  • Ogórki konserwowe - 2szt
  • Papryka marynowana - 3 plastry
  • Grzyby marynowane - 10szt
  • Cebulki perłowe / koktajlowe - 15szt
  • Pieprz i sól do smaku

Przygotowanie

  1. Ogórki, paprykę i cebulki kroimy w drobną kostkę. Grzyby płuczemy i również kroimy drobno. Warzywa i grzyby mieszamy z majonezem i jogurtem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy do lodówki na godzinę. Sos świetnie pasuje do mięs.

Składniki
  • Majonez - 100g
  • Jogurt naturalny - 100g
  • Ogórki kiszone - 2szt
  • Ogórki konserwowe - 2szt
  • Papryka marynowana - 3 plastry
  • Grzyby marynowane - 10szt
  • Cebulki perłowe / koktajlowe - 15szt
  • Pieprz i sól do smaku
Składniki