Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczaka z ryżem można podawać z wieloma różnymi sosami, ale według nas najlepszym jest kremowy sos curry. Przygotowuje się go w prosty sposób z zaledwie kilku składników.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 157
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 313
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 18
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 117
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 157
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 313
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 18
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 117
Składniki
Na patelni rozgrzej masło klarowane. Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż przez 3 minuty. Następnie dodaj śmietanę, przyprawę curry oraz skrobię.
Całość trzymaj na wolnym ogniu, cały czas energicznie mieszając. Po upływie 5-7 minut sos powinien zgęstnieć. Gotowe!