Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyrazisty sos z pieczonego czosnku. Doskonale komponuje się z pieczoną bądź smażoną rybą lub mięsem. Sprawdzi się także jako dip do warzyw, tostów, pizzy lub jajek ugotowanych na twardo. Przygotujecie go z kilku prostych składników.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 34
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 71
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 34
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 71
Składniki
Główkę czosnku połóż na kawałku folii aluminiowej, posól, polej oliwą i zawiń. Następnie czosnek wstaw do piekarnika i piecz przez około godzinę, aż całkowicie zmięknie.
Upieczony czosnek przestudź, odwiń z folii, wyciśnij z łupin i przełóż do miseczki. Rozgnieć go widelcem. Dodaj majonez, sok z cytryny oraz przyprawy. Składniki dokładnie wymieszaj.
Sos z pieczonego czosnku serwuj jako dodatek do potraw i przekąsek.