Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naturalny i zdrowy sos czosnkowy na bazie jogurtu naturalnego, najlepiej light. Wersja light zagwarantuje nam niski poziom tłuszczu w sosie, co sprawia że sos jest dobrym dodatkiem dla osób dbających o linię. Naturalny czosnek oraz pierz cayenne zapewnią, że przygotowany przez nas sos będzie ostry oraz bogaty w witaminy oraz bardzo zdrowe substancje (m.in. kapsaicynę zawieraną przez pieprz cayenne). Dobry do kanapek, do dań obiadowych oraz przekąsek.
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 54
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 60
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 193
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 54
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 60
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 193
Składniki
Ząbki czosnek zmiażdżyć możliwie jak najdrobniej urządzeniem do czosnku, ewentualnie zmiażdżone jeden raz, zgnieść jeszcze raz, aby zmniejszyć ilość grudek w sosie. Dodać jogurt naturalny i wymieszać, najwygodniej widelcem w niewielkiej misce. Następnie dodać szczyptę soli i wymieszać. Soli można dodać więcej, wedle własnego gustu, ale na podaną ilość składników niewielka szczypta powinna wystarczyć. Dodać pieprz cayenne w ilości zależnej od własnego gustu, im więcej tym ostrzejsze, ale jednocześnie im więcej, tym bardziej zniwelowany może być naturalny smak czosnku. Wymieszać. Można dodać odrobinę majonezu, płaską łyżkę stołową, lecz wtedy sos stanie tłustszy. Przy większej ilości majonezu sos nabierze smaku majonezu.