Sos czosnkowo - koperkowy

Sos czosnkowo - koperkowy
> > 6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: raffik33
Smakowity sosik który u mnie sprawdza sie fantastycznie jako dodatek do frytek lub podsmażanych ziemniaków i jako sos do potraw z grila. Mozna go też z powodzeniem użyć jako dip do warzyw.

Składniki

  • Duży jogurt np Danone, 1 szt.
  • majonez kielecki, 2-3 lyżki wg. uznania.
  • ketchup, 1 łyżka
  • CZOSNEK GRANULOWANY, 2 - 3 łyżki wg. uznania.
  • ostra papryka, 1 łyżeczka wg. uznania
  • sól ziołowa, do smaku
  • koperek, 1-1,5 łyżki

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i doprawiamy wg. uznania tzn. więcej czosnku soli czy papryki. Smak sosu zalezy od indywidualnego upodobania i smaku. Na koniec dosypujemy koperek, mieszamy i odstawiamy do lodówki zeby się to wszystko pzegryzło na ok. 20 -30 min. Sosik naprawde jest prosty , smaczny i znajdzie uznanie w gronie Waszych znajomych. Smacznego...

Komentarze do przepisu (1)

ankap 31 października 2008
To musi byc super boski smak,sprobuje...
Składniki
  • Duży jogurt np Danone, 1 szt.
  • majonez kielecki, 2-3 lyżki wg. uznania.
  • ketchup, 1 łyżka
  • CZOSNEK GRANULOWANY, 2 - 3 łyżki wg. uznania.
  • ostra papryka, 1 łyżeczka wg. uznania
  • sól ziołowa, do smaku
  • koperek, 1-1,5 łyżki
Składniki