Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 175
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 175
Składniki
Cumier utrzyj z zółtkami na puszystą, jasnożółtą masę.
Następnie połącz ją z mąką ziemniaczaną.
Nie przerywając ucierania, wąskim strumieniem stopniowo wlewaj wrzące mleko do sosu tak, aby powoli się podgrzał.
Powstałą masę przelej do teflonowego rondla i postaw na średnim ogniu.Podgrzewając, mieszaj delikatnie drewanianą łopatką (należy sięgać do dna rondla i mieszać przy ściankach, aż sos zgestnieje i będzie pokrywał wypukłą stronę łyżki, tworząc kremową wartswę).Nie dopuść, by się zagotował - temp. nie powinna przekraczać 75st.
Gorący sos przecedź przez sito i połącz z ekstraktem waniliowym, rumem i masłem.