Sos chrzanowy na zimno

Sos chrzanowy na zimno
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Błyskawiczny sos chrzanowy z dodatkiem jabłka, to propozycja której nie może zabraknąć na stole wielkanocnym.

Składniki

  • 3 łyżki tartego chrzanu ze słoiczka
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 1 jabłko
  • 300 g śmietany 18 %
  • 1 łyżka majonezu
  • szczypta soli
  • szczypta cukru

Przygotowanie

  1. Ugotowane na twardo jajka drobno siekamy i umieszczamy w misce, dodajemy starte na tarce o dużych oczkach lub drobno posiekane, obrane jabłko, śmietanę, majonez i chrzan. Całość  doprawiamy szczyptą soli oraz cukru i dokładnie mieszamy.

Komentarze do przepisu (2)

KulinarnaChwila 27 marca 2021
Pyszotka:)
kulinarnagosia 27 marca 2021
Błyskawiczny i pyszny :)
Składniki
  • 3 łyżki tartego chrzanu ze słoiczka
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 1 jabłko
  • 300 g śmietany 18 %
  • 1 łyżka majonezu
  • szczypta soli
  • szczypta cukru
Składniki