Sos chrzanowy

Sos chrzanowy
> 5-6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: annawk
nada pysznego smaczku każdemu jedzeniu z grilla

Składniki

  • 30 dag jogurtu greckiego
  • 3-4 łyżki chrzanu tartego (najlepiej utrzeć z korzenia ze tak powiem)
  • sól, pieprz,majeranek
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 1 jajo na twardo

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki (bez jaja) połączyć, doprawić, wymieszać. Dodać pokrojone w kostkę jajo - można zakwasić kilkoma kroplami soku cytrynowego.

  2. Wszystkie składniki (bez jaja) połączyć, doprawić, wymieszać. Dodać pokrojone w kostkę jajo - można zakwasić kilkoma kroplami soku cytrynowego.

Komentarze do przepisu (7)

Konto usunięte 03 czerwca 2010
Taki sos to poezja smaku!
polkangaroo 05 czerwca 2010
To afrodyzjak...:D
Gucio 07 czerwca 2010
Hm. Jako żywo inny sos chrzanowy pamiętam. A łączył się on przepysznie ze sztuką mięsa.
Do zimnej wody... Czytaj całość »
Hm. Jako żywo inny sos chrzanowy pamiętam. A łączył się on przepysznie ze sztuką mięsa.
Do zimnej wody sztuka mięsa wołowego. Po około godzinie gotowania mięsa włoszczyzna. Na wywarze coś al''a beszamel tyle że podprawiony chrzanem tartym. Podawać z ziemniakami z wody i jarzynami z wywaru. Stare proste i pyyyyyyyyysszsszsne mniam
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 30 dag jogurtu greckiego
  • 3-4 łyżki chrzanu tartego (najlepiej utrzeć z korzenia ze tak powiem)
  • sól, pieprz,majeranek
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 1 jajo na twardo
Składniki