Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Składniki
Rozpuść masło w rondelku, dodaj mąkę, dokładnie wymieszaj i chwilę podsmaż. Do masła z mąką wlej połowę szklanki mleka, dokładnie wymieszaj by rozpuściły się grudki, potem dolej pozostałe mleko. Gotuj sos ciągle mieszając do momentu aż zgęstnieje, dodaj chrzan w ilości jaka będzie nam odpowiadała na ostrość (1-2 łyżeczki). W razie potrzeby dopraw solą.