Sos chrzanowo - ananasowy do jajek

Sos chrzanowo - ananasowy do jajek
> > 6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: GojaSM
Prosty i szybki w przygotowaniu

Składniki

  • 200 g śmietany 18%
  • 200 g majonezu
  • 3 łyżki stołowe chrzanu ze słoiczka
  • 4 krążki ananasa z puszki
  • 2 średnie ogórki kiszone
  • pęczek szczypiorku
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Krążki ananasa zetrzeć na tarce o grubych oczkach razem z ogórkami. Szczypiorek opłukać i drobno pokroić. Wszystkie składniki ze sobą połączyć, wymieszać i nałożyć na zimne połówki jajek. Schłodzić.
    Sosu wystarczy na około 30 jajek.

Komentarze do przepisu (2)

BEATA1978 18 kwietnia 2017
superowe połączenie :)
GojaSM 18 kwietnia 2017
Polecam Beatko
Składniki
  • 200 g śmietany 18%
  • 200 g majonezu
  • 3 łyżki stołowe chrzanu ze słoiczka
  • 4 krążki ananasa z puszki
  • 2 średnie ogórki kiszone
  • pęczek szczypiorku
  • sól, pieprz do smaku
Składniki