Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na lekki, zdrowy, aromatyczny i bardzo smaczny sos na bazie jogurtu greckiego z dodatkiem świeżej bazylii i czosnku - idealny do ryb, sałatek i kanapek :)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 607
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 926
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 607
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 926
Składniki
Listki bazylii delikatnie siekamy. Do miseczki dodajemy jogurt grecki, 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, posiekaną bazylię i zakwaszamy delikatnie sokiem z cytryny. Całość doprawiamy cukrem brzozowym oraz solą i dokładnie mieszamy. Sos odstawiamy na chwilę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Życzę smacznego! :)