Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjny przepis na soczysty schab gotowany w zalewie. Łatwy w wykonaniu, stanowiący bezkonkurencyjną alternatywę dla wędlin zakupionych w sklepie. Przepis dostałam od koleżanki z pracy i od chwili kiedy pierwszy raz go przygotowałam, moja rodzina cały czas się go domaga:)
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 813
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 58
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9194
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 813
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 58
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9194
Składniki
Do garnka wlać wodę, dodać przyprawy, czosnek pokrojony na ćwiartki i majonez. Wymieszać oraz dodać umyty schab. Garnek położyć na załączonej kuchence. Zagotować i od chwili zagotowania gotować jeszcze 5 minut. Wyłączyć i pozostawić do ostygnięcia na minimum 6 godzin. (Ja zagotowuję schab po raz pierwszy wieczorem i pozostawiam na całą noc).
Ostygnięty schab ponownie zagotowujemy i od chwili zagotowania gotujemy przez 5 minut. Wyłączamy kuchenkę i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia, najlepiej na około 8 godzin. Wyjmujemy zimny schab i kroimy na plasterki. Rewelacyjny na kanapkach z sałatą i pomidorkiem lub ogóreczkiem :) Smacznego:)