Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe danie na stół Wigilijny.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 153
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 299
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1528
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 153
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 299
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1528
Składniki
Wykonanie: Soczewice zalać wodą i namoczyć przez noc. Kalafiora ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, skropić sokiem z cytryny. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 15 minut ciemnozłoty kolor. Namoczona soczewicę zagotować, włożyć upieczony kalafior(trochę kalafiora odłożyć do dekoracji) przyprawić do smaku, w razie potrzeby dolać wody i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut. Następnie zblendować, posypać zieleniną, ozdobić kalafiorem i podawać.