Smarowidło z makreli wędzonej, jajek i szczypioru.

Smarowidło z makreli wędzonej, jajek i szczypioru.
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
Smarowidło z makreli, ze szczypiorem,jajkiem na chleb. Polecam.

Składniki

  • makrela wędzona 1 szt. duża
  • jajka kurze 2 szt.
  • szczypior z cebulką dymką 1 pęczek
  • majonez 1 łyżka
  • musztarda 1 łyżeczka
  • pieprz ziołowy do smaku
  • sól do smaku

Przygotowanie

  1. Makrelę obieramy ze skóry i ości, ugniatamy widelcem. Szczypior razem z cebulkami myjemy, osuszamy i drobno kroimy, dodajemy do rozdrobnionej ryby. Jajka gotujemy na twardo 8 minut w 100 stopniach Celsjusza, studzimy, obieramy ze skorupek i drobno kroimy.

  2. Drobno pokrojone jajka dodajemy do miseczki z rybą i szczypiorem, majonez, musztardę, doprawiamy pieprzem ziołowym i solą i jeszcze rozgniatamy widelcem, mieszamy.

  3. Tak gotową pastę przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na pół godziny żeby składniki przeszły smakiem.


    Smacznego!!!

Komentarze do przepisu (3)

danielek 04 grudnia 2019
Lubię :)
SlodkoSlodka83 04 grudnia 2019
Pyszne :-)
slodkisentyment 05 grudnia 2019
Bardzo lubię takie smaki :)
Składniki
  • makrela wędzona 1 szt. duża
  • jajka kurze 2 szt.
  • szczypior z cebulką dymką 1 pęczek
  • majonez 1 łyżka
  • musztarda 1 łyżeczka
  • pieprz ziołowy do smaku
  • sól do smaku
Składniki