Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak dobry, że aż trudno uwierzyć, że nie ma w nim ani grama słoniny.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 141
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 116
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1046
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 141
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 116
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1046
Składniki
Odsączoną z puszki fasolę białą miksujemy z wodą i sosem sojowym z przetartym czosnkiem. Doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem oraz majerankiem. Całość mieszamy i odstawiamy.
Gotujemy kaszę gryczaną na osolonej wodzie. Odsączoną studzimy. Kaszę mieszamy z wędzoną papryką, pieprzem, solą i olejem. Rozkładamy kaszę na blasze wyściełanej papierem do pieczenia i prażymy w piekarniku przez 16 minut w temperaturze 160 stopni.
Tak pozyskane "skwarki" mieszamy ze "smalcem" z fasoli i odstawiamy najlepiej na noc do lodówki. Pod wpisem link do naszego bloga kulinarnego. Zapraszamy.