Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic smaczniejszego niż domowy wytopiony smalec ze smakowymi dodatkami. Proponuje moja ulubiona wersję.
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 23
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 12
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 12
Przepis na potrawkę z kurczakiem i makaronem ryżowym. Potrawka prosta , szybk...
Odsłon: 1127
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 23
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 12
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 12
Przepis na potrawkę z kurczakiem i makaronem ryżowym. Potrawka prosta , szybk...
Odsłon: 1127
Składniki
Wytapiałam własny smalec z sadła. Z sadła wytapia się błyskawicznie, jest bezzapachowy, wiec w domu niczego nie czuć. Ze słoniny wytapia się dłużej, czuć w mieszkaniu ale pozostają apetyczne skwarki. Smalec z sadła przecedziłam. Dodałam do niego pokrojone w kostkę jabłko, cebule i czosnek. Dodałam przyprawy. Na małym ogniu smażyłam, aż wszystko się zrumieniło. Przelałam wrzące do słoików i zakręciłam, to na dłuższe spożycie można przechowywać w piwnicy. Na bieżące spożycie wlałam do saganka i trzymam w lodówce. Smacznego :)