Smalczyk boczkowo-kiełbasiany.

Smalczyk boczkowo-kiełbasiany.
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Docherro
Został mi kawałek boczku wędzonego, bardziej tłusty jak chudy ,kawałek wiejskiej kiełbasy ,wiec zrobiłam bardzo smaczny smalec.Polecam:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Boczek pokroić w drobną kostkę,dać do rondelka i stopić.Kiełbasę obrać ze skórki ,drobno pokroić i dodać do boczku ,wszystko razem smażyć około 20min.Pod koniec smażenia dodać pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek.Przesmażać do zezłocenia cebulki.
    Dodać szczyptę pieprzu i zostawić do wystudzenia.
    Można zajadać z pieczywem lub dodawać jako omastę do obiadu.



    Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (6)

Bellapi 13 marca 2017
ogóras kiszony do tego i mega.......
GREGORHSPEED 13 marca 2017
Poproszę pajdę z ogórkiem! <3
Lato 18 marca 2017
Lubię te klimaty ale do smalcu to jeszcze daleko.Może by ze 30 dkg słoninki wkroić no i kiszony obowiązkowo :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki