Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Został mi kawałek boczku wędzonego, bardziej tłusty jak chudy ,kawałek wiejskiej kiełbasy ,wiec zrobiłam bardzo smaczny smalec.Polecam:)
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 123
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 259
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 96
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3329
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 123
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 259
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 96
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3329
Składniki
Boczek pokroić w drobną kostkę,dać do rondelka i stopić.Kiełbasę obrać ze skórki ,drobno pokroić i dodać do boczku ,wszystko razem smażyć około 20min.Pod koniec smażenia dodać pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek.Przesmażać do zezłocenia cebulki. Dodać szczyptę pieprzu i zostawić do wystudzenia. Można zajadać z pieczywem lub dodawać jako omastę do obiadu. Smacznego życzę!