Słodko ostre pieczone kolby kukurydzy

Słodko ostre pieczone kolby kukurydzy
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Pieczona kukurydza, pachnąca masłem, w słodko-ostrych przyprawach.

Składniki

  • Kukurydza - 5 kolb
  • Masło - 100g
  • Syrop klonowy - 1 łyżka
  • Chilli grys - 1 łyżeczka
  • Papryka wędzona - 1 łyżeczka
  • Pomidory suszone w proszku - 1 łyżeczka

Przygotowanie

  1. Kolby obieramy (można odciąć końcówki), myjemy i suszymy.

    Masło roztapiany i łączymy z syropem klonowym i wszystkimi przyprawami.

    Kukurydze wkładamy do folii i polewamy sosem maślanym.

  2. Pieczemy w 200 stopniach około 30 minut.
    Podajemy gorące!

Komentarze do przepisu (1)

Dolcevita-in-my-kitchen 11 września 2020
Proste danie a niesamowicie smaczne!
Składniki
  • Kukurydza - 5 kolb
  • Masło - 100g
  • Syrop klonowy - 1 łyżka
  • Chilli grys - 1 łyżeczka
  • Papryka wędzona - 1 łyżeczka
  • Pomidory suszone w proszku - 1 łyżeczka
Składniki