Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny śledzik na dobrą zakąskę.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 247
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 247
Składniki
Wykonanie: Śledzie opłukać i namoczyć w 2 szklankach wody z octem przez 2,5 godziny. Po czym śledzie odsączyć i pokroić. Cebulę obrać, cienko pokroić i zeszklić na oleju z zmiażdżonym czosnkiem. Następnie dodać koncentrat, sól i paprykę do smaku, wrzucić ziarenka pieprzu, podlać kilkoma łyżkami wody i dusić przez 5 minut. Marynatę ostudzić, zalać śledzie staranie wymieszać, przełożyć do słoików , zamknąć i odłożyć na jedną dobę. Możemy przechowywać około tygodnia w lodówce.