Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od jakiegoś czasu zapomniane warzywo. Podane z sosem śmietanowym doskonale pasuje do mięs.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 223
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1823
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 165
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 247
Polecam.
Odsłon: 298
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 223
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1823
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 165
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 247
Polecam.
Odsłon: 298
Składniki
Skorzonerę osączamy z zalewy. Masło roztapiamy, dodajemy mąkę i smażymy przez chwilę. Następnie zalewamy gorącym bulionem, cały czas mieszamy by wszystkie składniki dokładnie się połączyły. Dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy, do smaku doprawiamy sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Do sosu dodajemy warzywo, podgrzewamy kilka minut na małym ogniu (nie zagotowujemy). Podajemy z posiekanym szczypiorkiem.