Ser feta zapiekany.

Ser feta zapiekany.
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Afrulu
ułożony na pomidorach i papryce,polany pachnącą oliwą i posypany ziołami ma niepowtarzalny smak.

Składniki

Przygotowanie

  1. Umytą i oczyszczoną paprykę i pomidory pokroić w plasterki.Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.Na nich poukładać ser,zalać oliwą i dość obficie posypać oregano.Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać aż do zrumienienia się sera.W powstałym sosiku z warzyw,oliwy i fety maczamy chleb lub bułkę.

Komentarze do przepisu (6)

Zazula1 10 maja 2013
Jadłam fetę w Grecji,pyszna...szkoda,że u nas jest taka droga ale raz na jakiś czas warto ją tak... Czytaj całość »
Jadłam fetę w Grecji,pyszna...szkoda,że u nas jest taka droga ale raz na jakiś czas warto ją tak przyrządzić:)Kciuk ode mnie.
Konto usunięte 04 marca 2014
Pycha
Konto usunięte 19 października 2014
ciekawy przepis :-) muszę wypróbować :-)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki