Schab na kanapki w marynacie cebulowo-czosnkowej

Przepis dnia 2020-01-29
Schab na kanapki w marynacie cebulowo-czosnkowej
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Kolejna odsłona kanapkowego schabu, alternatywy dla sklepowych wędlin. Tym razem w intensywnej w smaku marynacie cebulowo-czosnkowej.

Składniki

  • 1,5 kg schabu
  • marynata: 6 ząbków czosnku
  • 1 duża cebula,
  • 3 łyżki keczupu
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka majeranku

Przygotowanie

  1. Ze schabu odkrawamy błonki i tłuszcz.

  2. Przygotowujemy marynatę. Czosnek przeciskamy przez praskę, cebulę bardzo drobno siekamy. Wszystkie jej składniki dokładnie ze sobą mieszamy, dokładnie nacieramy nią schab.

  3. Mięso przekładamy do rękawa do pieczenia, szczelnie go zamykamy. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1,5h. Studzimy, kroimy w plastry.

Komentarze do przepisu (2)

KulinarnaChwila 28 stycznia
Super przepis :)
Kulinarne_Kombinacje 28 stycznia
Super przepis! Sama też przygotowuję domowe wędliny na kanapki, ale tej wersji jeszcze nie znam... Dziękuję za... Czytaj całość »
Super przepis! Sama też przygotowuję domowe wędliny na kanapki, ale tej wersji jeszcze nie znam... Dziękuję za inspirację:*
Składniki
  • 1,5 kg schabu
  • marynata: 6 ząbków czosnku
  • 1 duża cebula,
  • 3 łyżki keczupu
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka majeranku
Składniki