Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten zielony, ziołowy sos idealnie sprawdzi się do mięs, ryb czy kanapek. Mój P. jada go na zwykłej grzance z żytniego chleba.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 77
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 132
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 77
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 132
Składniki
Natkę pietruszki, bazylię i miętę bardzo drobno siekamy. Przekładamy do miski. Czosnek obieramy, kroimy w plasterki i delikatnie solimy. Rozgniatamy płaską stroną noża na gładką masę. Korniszony kroimy w drobną kostkę a fileciki anchois drobno siekamy. Dorzucamy kapary i wszystko razem (czosnek, anchois, korniszony i kapary) jeszcze raz siekamy aby składniki się połączyły. Masę przekładamy do ziół. Dodajemy łyżkę musztardy i wlewamy tyle oliwy aby składniki dały się mieszać (ok 3 łyżki). Dodajemy ocet, doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko razem dokładnie mieszamy