Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko pikantna salsa paprykowa. Przepis przygotowany przez Ewę Wachowicz specjalnie dla Smaker.pl
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 23
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 134
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 187
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 366
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 23
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 134
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 187
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 366
Składniki
Z papryk wyciąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kostkę. Papryczkę chili pozbawić pestek i też pokroić. Cebulę i czosnek posiekać. Z pomidorów usunąć nasiona, miąższ pokroić podobnie jak paprykę. Wszystkie warzywa przełożyć do miski i wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem. Polać oliwą wymieszaną z octem jabłkowym. Dorzucić posiekaną pietruszkę i odstawić do przegryzienia.