Sałatka ziemniaczana (do obiadu)

Sałatka ziemniaczana (do obiadu)
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Siła tkwi w prostocie. Idealna sałatka do sznycli po wiedeńsku i naszego schabowego. Pamiętam jak co niedzielę, choć troszkę w innej postaci, podawano do obiadu.

Składniki

  • 500 g ziemniaków
  • 1 cebula
  • 50 ml oliwy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, gotujemy w osolonym wrzątku do ich miękkości. Odcedzamy, studzimy.
    Cebulę drobno siekamy. Dodajemy do ziemniaków wraz z oliwą i sokiem z cytryny. Dokładnie łączymy wszystkie składniki.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Komentarze do przepisu (2)

KORAL 07 kwietnia
Prezentacja super. Ziemniaczki jakby z kurkumą, chyba że to taka żółta odmiana.
GREGORHSPEED 07 kwietnia
Taka odmiana i lekko podkręciłem kontrast ;)
Składniki
  • 500 g ziemniaków
  • 1 cebula
  • 50 ml oliwy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól, pieprz
Składniki