Sałatka z konserwowej papryki i cebuli w ketchupie

Sałatka z konserwowej papryki i cebuli w ketchupie
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Sałatka z konserwowej papryki i cebuli w ketchupie to świetny dodatek do dań obiadowych.

Składniki

  • 1 litrowy słoik papryki konserwowej,
  • 1 cebula,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1 łyżka suszonej bazylii,
  • 5 łyżek ketchupu pikantnego,
  • olej do smażenia.

Przygotowanie


  1. Cebulę obieramy i kroimy w piórka.

    Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.
    Wrzucamy cebulę, przyprawiamy.
    Chwilę smażymy ( 2 minuty).
    Następnie dodajemy ketchup i smażymy 1 minutę.
    Paprykę konserwową kroimy w paski.
    Paprykę mieszamy z smażoną cebulą.
    Podajemy do dań obiadowych lub jako przystawkę.



    Smacznego ;)

Komentarze do przepisu (2)

Dolcevita-in-my-kitchen 17 stycznia 2020
Pysznosci :)
szpileczkiibabeczkiblog 18 stycznia 2020
;)
Składniki
  • 1 litrowy słoik papryki konserwowej,
  • 1 cebula,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1 łyżka suszonej bazylii,
  • 5 łyżek ketchupu pikantnego,
  • olej do smażenia.
Składniki