Sałatka pomidorowa z kukurydzą

Sałatka pomidorowa z kukurydzą
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: maluszekk
Łatwy w przygotowaniu dodatek do mięsnych i rybnych dań

Składniki

  • 600 g pomidorów
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1/2 szklanki kukurydzy (z puszki)
  • 1 ząbek czosnku
  • 150 g kwaśnej śmietany
  • 100 ml mleka
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Pomidory umyć, pokroić w ósemki, usunąć szypułki. Szczypiorek opłukać i posiekać. Ziarenka kukurydzy, kawałki pomidora i szczypiorek przełożyć do miski, wymieszać. Kwaśną śmietanę wymieszać na gładko z mlekiem. Dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek i sok z cytryny. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym sosem polać sałatkę. Danie wstawić na kilkanaście minut do lodówki.

Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 02 maja 2013
Wygląda pysznie. Jak dla mnie wystarczyłaby sama taka sałatka:-)) Pozdrawiam
Maudie 11 maja 2013
Prezentuje się pysznie,a jeśli z pomidorami,które mogłabym jeść na okrągło to mniam!!!!....Pozdrawiam:)
Składniki
  • 600 g pomidorów
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1/2 szklanki kukurydzy (z puszki)
  • 1 ząbek czosnku
  • 150 g kwaśnej śmietany
  • 100 ml mleka
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
Składniki