Sałatka criolla

Sałatka criolla
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Obserwator
Kuchnia argentyńska. Dodatek do Locro criollo., a u nas do kotletów pieczarkowych. I też sprawdza się.

Składniki

  • 6 pomidorów
  • 1 czerwona paryka
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 cebule
  • 1 łyzka soku z cytryny
  • 1 łyżka posiekanej natki
  • 3 łyżki oliwy

Przygotowanie

  1. Paprykę upiekłem w piekarniku , aż skórka sczerniała. Potem, przełożyłem ją do foliowego woreczka, zawiązałem, odłożyłem na 20 minut. Wyjąłem z woreczka, obrałem, pokroiłem w paski. Włożyłem do salaterki.

    Cebulę pokroiłem w piórka. Natkę posiekałem. Wszystkie przygotowane składniki dodałem do salaterki z papryką.

    Przygotowałem sos : połączyłem oliwę z sokiem z cytryny, posoliłem, dokładnie wymieszałem. Sosem polałem sałatkę.

Komentarze do przepisu (4)

babcitereskiciasta 11 lipca 2018
Wiesiu, podziwiam zdjęcie. Sałatka samo zdrowie.:)
Obserwator 11 lipca 2018
Dziękuję. A tło to prezent od naszej przyjaciółki, z urlopu w Chorwacji. Dzieki Aga.
konhambos 12 lipca 2018
Wiem, ze jest pyszna, gdyz na Majorce nazywa sie trampo i jest stosowana do wielu dan, albo solo.
Zdjecie tez... Czytaj całość »
Wiem, ze jest pyszna, gdyz na Majorce nazywa sie trampo i jest stosowana do wielu dan, albo solo.
Zdjecie tez bardzo "smaczne" :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 6 pomidorów
  • 1 czerwona paryka
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 cebule
  • 1 łyzka soku z cytryny
  • 1 łyżka posiekanej natki
  • 3 łyżki oliwy
Składniki