Ryż ze szpinakiem

Ryż ze szpinakiem
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Świetny dodatek do obiadu ,może być samodzielnym daniem głównym lub przekąską.

Składniki

  • 150 g ryżu
  • 300 g świeżego szpinaku
  • 1 cebula
  • 1 pełna łyżka masła
  • 1 ząbek czosnku
  • sól ,pieprz

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy na sypko.
    W rondelku rozpuszczamy masło ,szklimy na nim posiekaną cebulę ,dodajemy szpinak i dusimy. Pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Do szpinaku wrzucamy ryż i smażymy ok. 2 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Komentarze do przepisu (2)

Anna000 04 kwietnia 2017
Ryż ze szpinakiem odkrycie kulinarne nie dość że dietetyczne zdrowe to i sycące :) ja dodatkowo dodałam do... Czytaj całość »
Ryż ze szpinakiem odkrycie kulinarne nie dość że dietetyczne zdrowe to i sycące :) ja dodatkowo dodałam do niego pierś z kurczaka w curry wyszło pysznie :)
GREGORHSPEED 04 kwietnia 2017
Brzmi bardzo smacznie <3 Dziękuję za miły komentarz ;)
Składniki
  • 150 g ryżu
  • 300 g świeżego szpinaku
  • 1 cebula
  • 1 pełna łyżka masła
  • 1 ząbek czosnku
  • sól ,pieprz
Składniki