Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatki bardzo wzbogacają smak ryżu.
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 134
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7249
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 161
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 91
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 185
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 134
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7249
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 161
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 91
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 185
Składniki
Na patelni zeszkliłam pokrojoną w kostkę cebulę. Dodałam ryż i pokrojony czosnek. Podsmażałam, aż ryz zbieleje. Zalałam 1 szklanka bulionu i dodałam pokrojone w kosteczkę pomidory. Podsmażyłam i gdy płyn wyparuje dodałam drugą szklankę bulionu. Gdy ten wsiąknął dodałam ostatnie pół szklanki bulionu i przykryłam patelnie i zmniejszyłam gaz. Gdy płyn się wchłonie i ziarna będą miękkie wyłączyłam ogień i zostawiłam pod przykryciem na pięć minut. Nakładałam do wytłuszczonych naczynek i wyłożyłam na półmisek. Smacznego :)