Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 558
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 66
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 48
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 558
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 66
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 48
Składniki
mąkę wsypujemy do miski, dodajemy sól i mieszamy, wlewamy wodę i zagniatamy ciasto. Skrapiamy ciasto olejem. Kulę ciasta dzielimy na 4 części z których lepimy małe kulki, układamy na stolnicy oprószonej mąką i wałkujemy dość cienkie placki.
Na rozgrzanej patelni układamy placek smażymy około 10 sekund aż na powierzchni pojawią się bąbelki, odwracamy na drugą stronę kiedy pojawią się na niej też bąbelki delikatnie je przygniatamy, potem znów przekładamy na drugą stronę i znów przygniatamy bąble i powtarzamy tak 2 razy. Gotowy placek kładziemy na ściereczkę i trzymamy w cieple...