Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada wygląda obłędnie a jej smak rozpływa się w ustach może królować na świątecznym stole, na niedzielnym obiedzie jako dodatek do mięsa.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6344
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 134
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 776
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6344
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 134
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 776
Składniki
1. Ziemniaki, marchew oraz cebulę obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach. Warzywa przekładam do miski, wbijam jajka, wsypuję gałkę muszkatołową, sól, pieprz i dodaję posiekany drobno szczypiorek. Dokładnie mieszam i wykładam połowę masy ziemniaczanej na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
2. Masę smaruję połową serka, następnie układam szynkę i rozsmarowuję pozostały serek.
3. Ponownie wykładam pozostałą masę ziemniaczaną i posypuję serem żółtym startym na tarce o dużych oczkach, 4. Piekę w rozgrzanym piekarniku 60 minut w 180°C.
5. Gotowe. 6. Smacznego.