Rolada z żółtego sera i mięsa mielonego

Przepis dnia 2017-01-25
Rolada z żółtego sera i mięsa mielonego
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: kasia-p
Rolada doskonała na pieczywo, a także można podawać na ciepło na danie główne.

Składniki

  • mięso mielone 40 dag
  • jajka 7 sztuk
  • majonez 1 szklanka
  • żółty ser 30 dag
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta ok.2 łyżeczek
  • olej

Przygotowanie

  1. Ser zetrzeć na małych oczkach. 5 jajek rozkłócić. Do jajek dodać ser i majonez.

  2. Blaszkę dużą wysmarować olejem i wyłożyć papierem do pieczenia. Papier również wysmarować olejem. Wlać masę serową. Wstawić do piekarnika na ok. 15 minut 200 stopni.

  3. Mięso mielone wymieszać z 2 jajkami i bułką tartą. Przyprawić solą i pieprzem.

  4. Upieczoną masę serową wyciągnąć i lekko wystudzić.

  5. Upieczoną masę można przeciąć na pół, wtedy lepiej się zwija. Przełożyć na folię aluminiową. Wyłożyć na wierzch mięso mielone.

  6. Zwinąć jak roladę. Wstawić do piekarnika na ok.30 min 200 stopni.

Komentarze do przepisu (4)

GREGORHSPEED 20 stycznia 2017
W pierwszej chwili, ze zdjęcia, sądziłem że to rolada na słodko. Wspaniałe połączenie <3
ciacho50 22 stycznia 2017
Pyszna rolada :)
Futka 22 stycznia 2017
Wygląda przesmakowicie! Mniam <3
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • mięso mielone 40 dag
  • jajka 7 sztuk
  • majonez 1 szklanka
  • żółty ser 30 dag
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta ok.2 łyżeczek
  • olej
Składniki