Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 37
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 107
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 20
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 37
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 107
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 20
Składniki
Z boczku ściągamy skórę i rozcinamy go aby powstał płaski kawałek o grubości około 1,5 cm. Smarujemy go z jednej strony musztardą, dodajemy pokrojony czosnek. Zwijamy boczek w formę rolady tak aby musztarda z czosnkiem znalazły się w środku. Całość obwiązujemy ciasno sznurkiem i posypujemy papryką. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy około 1,5 godziny w temperaturze 200 stopni.