Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gotowana masa z malin, bardzo aksamitna.
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4774
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 939
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 213
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4774
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 939
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 213
Składniki
Pisząc sok z malin mam na myśli surowy sok z wyciśniętych przez sitko świeżych lub mrożonych malin. Żółtka i cukier mieszamy w szklanej misce nad naczyniem z gotującą się wodą. Dno miski nie może stykać się z taflą wody. Mieszamy silikonową szpatułką zbierając z dna i boków. Gdy cukier się rozpuści należy wlać sok z malin. Mieszać jak poprzednio, aż masa będzie miała konsystencję budyniu. Żelatynę w szklance zalać jedną łyżką zimnej wody i odstawić do napęcznienia. Jeżeli masa osiągnie konsystencję budyniu, szklaną miskę zdejmujemy z nad pary i dodajemy żelatynę. Mieszamy, aż składniki połączą się. Gdy nasza masa lekko ostygnie dodajemy miękkie masło i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Masę umieszczamy w słoiczku zamykamy i możemy przechowywac w lodówce dwa tygodnie.