"Mizeria" z kiszonych ogórków

Mizeria z kiszonych ogórków
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Madohora
To danie nazywamy mizerią, gdyż przygotowuje się je tak jak mizerię tyle że zamiast świeżych ogórków dodajemy kiszone

Składniki

Przygotowanie

  1. Ogórki kiszone opłukać. Można obrać ze skórki lub zostawić ze skórką. Pokroić w cienkie plasterki lub zetrzeć na tarce o grubszych oczkach. Odstawić na kilka minut.

  2. Śmietanę wymieszać z octem, pieprzem i solą*. Dodać do kiszonych ogórków. Można jeszcze przyprawić do smaku. Posypać posiekanym koperkiem.
    Takie ogórki są świetnym dodatkiem do mielonych kotletów

  3. *Kiszone ogórki są zazwyczaj dość słone, więc z tą solą ostrożnie aby nie przesadzić

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 22 lipca
Pyszotka:)
Składniki
Składniki